To Παραψυχικό είναι Αληθινό

13/10/09 by

Και αν όχι στα φαντάσματα, μήπως πιστεύετε στις παραψυχικές δυνάμεις;
Ο συγγραφέας του βιβλίου Dean Radin (βασικός εκπρόσωπος του Noetic Science που πολλοί θυμήθηκαν χάρη στον Dan Brown), είναι σήμερα ένας από τους κορυφαίους ερευνητές (διευθυντής του Consciousness Research Laboratory στο Πανεπιστήμιο της Nevada) στο χώρο των ψυχικών ερευνών, και με το τελευταίο του πόνημα που κυκλοφορεί στις αρχές Νοεμβρίου, εξετάζει ένα προς ένα τα μεγάλα παραφυσικά φαινόμενα, αναζητώντας επιστημονικές αποδείξεις που να τεκμηριώνουν την ύπαρξη τους.
Το αποτέλεσμα; Φαινόμενα που αψηφούν τους γνωστούς νόμους της φυσικής όχι μόνο υφίστανται αλλά είναι και μετρήσιμα! Είναι καιρός λοιπόν και για την mainstream επιστημονική κοινότητα να αποδεχτεί αυτό που τόσα χρόνια αγνοούσε ηθελημένα…

Related Posts

Tags

Share This

4 Comments

  1. Philip

    Thx, πολύ ενδιαφέρον!

  2. Νικόλαος Κουμαρτζής

    Ένα από τα καλύτερα ερευνητικά συγγράμματα που έχω στη βιβλιοθήκη μου, με συγκεντρωτικές μελέτες χιλιάδων πειραμάτων που έλαβαν χώρα τα τελευταία 50 χρόνια και συνολικά ποσοστά επιτυχίας επί μέρους πειραματικών μεθόδων. Μάλιστα, το έχω χρησιμοποιήσει αρκετά σε μελέτη μου για τα 120 Χρόνια της Παραψυχολογίας που συμπλήρωσε φέτος (http://www.metafysiko.gr/textview.php?id=212).
    Τώρα βέβαια που μου λες Γιώργο πως θα υπάρχει νέα εισαγωγή, πιθανό να αποκτήσω και δεύτερο αντίτυπο… 🙂

    Φιλικά,
    Νίκος.

    Υ.Γ.: Πάντως εγώ προτιμώ το προηγούμενο εξώφυλλο, μιας και το νέο θυμίζει πολύ Dan Brown (άλλαξε και ο τίτλος του από Conscious Universe σε Noetic Universe). Το εν λόγω σύγγραμμα είναι ακαδημαϊκή δουλειά, γι' αυτό και πιστεύω πως το νέο εξώφυλλο το αδικεί ωθώντας τον αναγνώστη να το "συγκρίνει" με ένα μυθιστόρημα.

  3. Γιώργος Ιωαννίδης

    Ίσως, αλλά παραπέμπει στην εξέλιξη του ανθρώπου που εν τέλει είναι ή θα έπρεπε να είναι, βασικός σκοπός της παραψυχολογίας.

  4. Νικόλαος Κουμαρτζής

    Η εξέλιξη του ανθρώπου είναι αυτοσκοπός για κάθε επιστημονικό κλάδο και φυσικά και για την ίδια την παραψυχολογία. Επέτρεψε μου όμως να αμφιβάλλω ότι η πλειοψηφία των αναγνωστών του βιβλίου θα κάνουν τη σύνδεση που αναφέρεις, ή ότι αυτό είχε κατά νου ο εκδότης όταν έπαιρνε την απόφαση να αλλάξει το εξώφυλλο. 🙂
    Τέλος πάντων, μεγάλη συζήτηση ανοίγουμε και δεν ταιριάζει να γίνει μέσω comments στο blog σου.

    Φιλικά,
    Νίκος.