Occultorama # 17
Μπορεί ο χρόνος να είναι σχετικός, πέρασε όμως ακριβώς ένας χρόνος από την τελευταία φορά που αναρτήθηκε η τελευταία έκδοση από το Occultorama, την εβδομαδιαία συλλογή ενημέρωσης για κάθε τι που αφορά την Εσωτερική Αναζήτηση, την Φιλοσοφία και την Μαγεία από Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο λόγος ήταν προσωπικός, καθότι οι εργασίες για την συγγραφή του τελευταίου μου (8ου κατά σειρά) βιβλίου είχαν γίνει πιο εντατικές. Έχοντας λοιπόν ολοκληρώσει το βιβλίο, μπορώ δίχως (χρονική) πίεση πλέον να συνεχίσω ότι είχα ξεκινήσει ακριβώς ένα χρόνο πριν.
Νέος χρόνος λοιπόν, καινούργιο occultorama…
– Κλείνει από τον φετινό Ιανουάριο (μετά από 5 χρόνια ζωής) ο εκδοτικός οίκος Edda, περισσότερο γνωστός για την κυκλοφορία του The Fenris Wolf, περιοδικό ανάλυσης της Σκανδιναβικής Παράδοσης και του Δυτικού Εσωτερισμού. Περισσότερα για τις εκδόσεις Edda, δες εδώ.
– Στις 10 Ιανουαρίου ο εκδότης του Starfire Publishing, Michael Staley θα πραγματοποιήσει μια ομιλία στο Λονδίνο, για τη ζωή και το έργο του Austin O. Spare. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δες εδώ.
– Εκτός από την στάση του σώματος (ασάνα) η αναπνοή είναι το βασικότερο στοιχείο στην εργασία του διαλογισμού. Μόλις πρόσφατα μια ακόμη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Northwestern του Σικάγου, έκανε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις σχετικά με τον ρυθμό της αναπνοής και την σχέση της με την μνήμη (και όχι μόνο). Μάθε περισσότερα εδώ.
– Ιταλοί ερευνητές, εντόπισαν πρόσφατα σε ένα μικρό κοίλωμα, βραχογραφία ηλικίας 5000 ετών στην Αιγυπτιακή Σαχάρα όπου απεικονίζει ίσως την αρχαιότερη σκηνή γέννησης του Ιερού Τέκνου. Ανάμεσα στους γονείς του και σε δυο ζώα, υπάρχει η παράσταση ενός παιδιού που ανυψώνεται (;) στον ουρανό. Και όλα αυτά, υπό το φως ενός άστρου! Μήπως ο Χριστιανικός μύθος της γέννησης του Σωτήρα έχει ακόμη αρχαιότερες ρίζες από ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα; Μάθε περισσότερα για την εντυπωσιακή αυτή ανακάλυψη, εδώ.
– Παρόμοια, στη γειτονική Φιλιππούπολη οι επισκέπτες τους Αρχαιολογικού Μουσείου θα μπορούν να θαυμάσουν τις καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες ενός πρωτοχριστιανικού τάφου (του 4ου αιώνα) όπου όπως ακριβώς και στις κατακόμβες της Ρώμης, ο Ιησούς απεικονίζεται αγένειος, χωρίς φωτοστέφανο και με μαγικό ραβδί! Περισσότερα για την σπουδαία αυτή ανακάλυψη δείτε εδώ. Μάθετε περισσότερα για τον αγένειο Ιησού στο προσωπικό μου βιβλίο “Το Πρόσωπο του Ιησού” (βλ. εδώ)
– Από τις εκδόσεις Routledge αναμένετε να κυκλοφορήσει ένα πολυσήμαντο 5τομο έργο όπου αναδημοσιεύονται και σχολιάζονται μια σειρά από αξιοσημείωτα κείμενα του Βρετανικού Ελευθεροτεκτονισμού από το 1717 έως το 1813. Μάθε περισσότερα εδώ.
– Διαβάστε εδώ μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του καθηγητή της φιλοσοφίας κ. Παναγιώτη Δόϊκου για το πως η απώθηση του ρομαντισμού οδηγεί στον κυνισμό της κρίσης. Πρόταση που ξεχωρίζει: «Κύριε Δόικο, τελευταία ερώτηση: Ποιο είναι το νόημα της ζωής; – Η αναμέτρηση με τον εαυτό μας.»
Αναζητήστε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις του Occultorama, εδώ.
Είσοδος ιερού, Κιότο Ιαπωνία